Annons

Skadefri Meja tillbaka på tävlingsgolvet

Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF och Alva Svennbeck, GF Uppsala flickorna inför tävlingarna i Kiev, Ukraina. Foto: Privat.

Fem dagar har Landskrona Kvinnliga GFs nyblivna seniorgymnast Meja Engdahl Petersson tillbringat i den ukrainska huvudstaden Kiev. På programmet har det stått Grand Prix och stora internationella tävlingar, såväl individuellt, senior och junior samt trupp och galashow.

Annons
 

Meja Engdahl Petersson som just fyllt 16 år, har längtat efter att få tävla som senior men inte haft den uppstarten på 2019 som hon tänkt. Sjukdom och skadat finger har satt käppar i hjulet för både optimal förberedelse och tävlande.

Enligt rapporter så såg Meja Engdahl Petersson ganska lugn, men ändå laddad ut på tävlingsgolvet i Kiev.
Inledande grenen tunnband kunde gått bättre, då hon missade tunnbandet i ett riskmoment med någon millimeter. Tunnbandet ska kastas med foten i en hjulning, som ska pareras direkt från en spinnrullning. Tunnbandet fortsatte att rulla ut över tävlingslinjen då Meja stod upp och ner på händer och insåg att tån missat tunnbandet med några millimeter. Poängavdrag följde naturligtvis.

Bollen visade sig lite bättre, men den såg stundtals lite hal ut. Kägelmomentet var betydligt bättre och Meja upplevde sig mer närvarande på mattan. Det avslutande bandprogram programmet till tonerna av “Sound of Silence” satt fint.

Nu blir det till att ladda om och fortsätta att träna, helst både sjuk och skadefri inför kommande tävlingar.
Landskronas ledande rytmiska gymnast är besviken på sin insats, men även full av energi efter att ha umgåtts med några av världens bästa gymnaster under några dagar.

Meja Engdahl Petersson åkte ensam till Ukraina, där en något större grupp från Uppsala mötte upp och var hennes tävlingssällskap.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser