Annons

Fotoutställning till statligt museum

Janne Jönsson berättar om Kent Klichs bokprojekt vilket skildrar livet på Psykoneurologiska internatet i Sankt Petersburg, i samband med att A way away sattes upp i Landskrona, sommaren 2018.

Vi noterar att  “A way away – Swedish Photographers Explore the World 1850–2000” har transporterats upp till Etnografiska museet i Stockholm. Där ska den i Landskrona producerade fotoutställningen visas i sommar.

Annons
 

När ”A way away” invigdes i somras var det den tredje svenska fotohistoriska utställningen på lika många år på Landskrona museum i egen produktion. Utställningar som rönt stort intresse och som lovprisats långt utanför stadens gränser. Från och med den 5 juni kommer utställningen att visas på statliga  Etnografiska museet i Stockholm.
–  Vi är naturligtvis väldigt glada över detta och det ger oss ett kvitto på att våra fotohistoriska utställningar är angelägna och efterfrågade hos en bred publik, säger Janne Jönsson, utställningsansvarig och förste curator på Landskrona museum och Landskrona foto.

Läs mer: När kameran vägde tyngre än resväskan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser