Annons

Lagunen lever upp i sommar igen

Sommaren 2018 på Lagunen kommer att leva kvar i minnet hos många Landskronabor. Nu får festen en fortsättning.
Foto: Kim Berkhuizen @tältet2018

I år satsar Landskrona stad stort på att skapa en attraktiv mötesplats vid havet för alla Landskronabor och besökare. Under närmare en månad kommer det att bjudas på bland annat allsångskväll, idrottsfest, mat- och dryckesfestival, VM-sändningar i fotboll och aktiviteter för barn och unga.

Annons
 

Efter förra sommarens folkfest på stranden under SM-veckan har det funnits en önskan bland Landskronaborna att fylla citystranden Lagunen med evenemang igen. Den 24 juni till 20 juli kommer Landskrona stad tillsammans med lokala och regionala aktörer att skapa ett brett program på Lagunen. Programmet börjar ta form och målet är att Landskronabor och besökare ska vilja återkomma under alla sommarveckorna.

Datum är redan spikat för några evenemang, bland annat Idrottsfesten den 26 juni där LISA (Landskronaidrottens samorganisation) hyllar idrottsprestationer inom det lokala föreningslivet.
– Det känns roligt att återigen få lyfta fram och fira alla stora prestationer inom idrotten. Planen är att det blir prisutdelning på utomhusscenen som är öppen för alla, och därefter en mingelfest med mat och underhållning i tältet på stranden, säger Gunnar Nilsson, ordförande LISA.

En annan av höjdpunkterna är Skånes Matfestival som tillsammans med Skånes Dryckesproducenter intar stranden den 6 juli. Det välkända evenemanget som tidigare varit på Österlen flyttar alltså i år till Landskrona med ett 20-tal utställare inom mat och dryck. Utöver detta kommer lokala och regionala dryckesproducenter också att delta.

Thomas Jönsson är ny producent på kulturförvaltningen och har en bakgrund som frilansande producent på uppdrag av bland annat Sommarscen Malmö.
– Landskrona är en älskad sommarstad och samtidigt en kulturstad. Med Lagunen som spelplats möts dessa båda sidor. Programmet kommer att erbjuda något för alla, en blandning av lokala, nationella och internationella akter inom olika konstformer, säger Thomas Jönsson.

Evenemang som är klara:

  • 26 juni Idrottsfest
  • 3 juli Allsång
  • 6 juli Skånes Matfestival med Skånes Dryckesproducenter
  • 9-12 juli Goodnight Sun, musikevenemang med solnedgångskonserter
  • 15-20 juli aktiviteter för barn och unga med Cityidrott
  • Sändning av delar av fotbolls-VM för damer

Fler evenemang kommer att presenteras löpande under våren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser