Annons

Grodan bjuder in till hållbar köpfest

Lördagen den 30 mars är det åter dags att öppna upp för Grodans Barnloppis i Glumslövs idrottshall.

Sista lördagen i mars är det åter dags för Grodans barnloppis i Glumslöv. Arrangemanget drar två gånger årligen stora skaror med köpsugna till Glumslövs idrottshall.

Annons
 

Alla medarbetare på Grodans barnloppis – de som knappar siffror i kassan, viker kläder på borden, lotsar bilar till parkeringsplatser eller arrangerar barnloppisen – gör detta ideellt.
– De gör det med ett leende på läpparna och de ser alla fram emot att göra sitt främsta på loppisdagen. Och det är bland annat deras engagemang som gör att vi kan skänka pengar till behövande barn. Överskottet i pengar från höstens barnloppis, 35 000, gick till Plan Sverige och deras arbete mot barnäktenskap. Varje dag blir 30 000 små flickor under 15 år bortgifta och det kan vi hjälpa till att kämpa mot, poängterar Eva Axbarr från Grodans barnloppis.

Det är nu 15 gången som Grodans barnloppis arrangeras och det är en välbesökt och uppskattad loppis. Besökare kan handla kläder, fritidsartiklar och leksaker från ungefär 150 säljare.
– Vi har storlekar till alla barn från 44-170.  Vi arbetar även för att det ska bli en jämn spridning mellan storlekarna. I hallen finns det sex-åtta kassor vid utgången och det går att betala kontant eller med swish. Loppisen är säsongsbetonad så du hittar mycket för sommarens bad, bus och lek, berättar Eva Axbarr.

På Grodans barnloppis återanvänds kläder, skor, fritidsartiklar och leksaker och kommer till nytta flera gånger om. Alla de kläder, fritidsartiklar och leksaker som blir över går till Erikshjälpen som hjälper behövande barn.

Att ordna en barnloppis med flera hundra besökare och 150 säljare kräver som sagt mycket arbete och engagemang. Barnloppisen arrangeras av fem tjejer som den 30 mars får hjälp av ytterligare 25 personer som även de jobbar ideellt.

Tid: Lördagen den 30 mars klockan 09.30-13.30
Plats: Glumslövs idrottshall, Johan Pers Väg, 261 62 Glumslöv
Entré: Gratis
Parkering: Fri parkering i området, parkeringsvakter finns

150 säljare finns på plats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser