Kulturskolan gillar Siwan

Kulturskolans vaktmästare Alex Robertsson är tillsammans med städerskan Karin Jönsson två av många som är med på covern av "Ingenting går upp mot gamla Skåne". Foto: Pinge Persson
Kulturskolans vaktmästare Alex Robertsson är tillsammans med lokalvårdare Karin Jönsson två av många som är med på covern av ”Ingenting går upp mot gamla Skåne”.
Foto: Pinge Persson

Att skapa musik är något som hör Kulturskolan i Landskrona till. Pedagogen Pinge Persson tipsade Landskrona Direkt om något speciellt. Det är en tolkning av Siw Malmkvists ”Ingenting går upp mot gamla Skåne” som såväl elever som anställda på Kulturskolan gjort en cover på.

– Det började med att jag och en vän satt och pratade musik och vi kom in på Siw Malmkvist. Detta samtal resulterade i att jag tog med mig en idé om att göra en cover av Siwan med Kulturskolans elever och på den vägen är det, säger Pinge Persson.
–  Jag tror inte alla Landskronabor förstår hur stor hon varit genom åren.

Det är dock långt ifrån bara elever som hörs på inspelningen.
– Patrick Ohlson Öhlander, Anna Persson med barn och Rickard Lindén är några av musikerna på covern. Dessutom hör vi hiphop-toner av skolans vaktmästare Alex Robertsson som till vardags har sitt projekt Vocal Rhymes samt skolans lokalvårdare Karin Jönsson som sjunger. Det är jättekul, säger Pinge Persson och ler.

Inspelningen är dock inget som varit schemalagt.
– Nej, detta har vi gjort på raster och håltimmar. Det är därför det tagit lite tid.

Frågan är då vad Siw Malmqvist tycker om den nya versionen av hennes smått klassiska låt.
– Ja, det återstår att se. Hon har inte en aning om detta. Men vad jag förstått så brukar hon läsa Landskrona Direkt så nu lär hon få reda på det, avslutar Pinge Persson och skrattar.

LYSSNA PÅ LÅTEN HÄR!

Till arkivet