Räkna med Oskar i framtiden

Oskar Elofsson utsedd till Rookie of the Year tillsammans med ryskan Anastasiia Smirnova. Foto: Mateusz Kielpinski FIS
Oskar Elofsson utsedd till Rookie of the Year tillsammans med ryskan Anastasiia Smirnova.
Foto: Mateusz Kielpinski FIS.

Det är inte bara i störtloppsbackarna som Landskrona Ski-Clubs åkare hållit sig framme i vinter. Det har varit framgångsrikt år för de svenska puckelpiståkarna. Sammanlagt har man tagit  fem pallplatser i världscupen  och hela och hela femton topp-10 resultat. Nu har dessutom Oskar Elofsson korats till Rookie of the Year.

Den fina svensksäsongen har varit på gång under flera år, och i vinter släppte det verkligen för flera av landets världscupåkare. Det har varit så pass bra resultat att det svenska laget tog hem en tredjeplats i nationscupen och därmed visar att Sverige är en av världens absolut starkaste puckelnationer.

Där nationscupen är en riktningsvisare kring vilka nationer som är bäst just är står det också klart att det svenska laget har en ännu ljusare framtid på gång. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, har nämligen blivit hedrad med den prestigefyllda utmärkelsen Rookie of the Year, som varje år ges till den starkaste nykomlingen på världscuptouren, och i år var det Landskronaåkaren som hedras. Vi minns speciellt hans andraplats i parallellpuckel från kinesiska Thaiwoo strax innan jul.
– Det betyder hur mycket som helst. Att bli Rookie of the Year är ännu ett kvitto på att träningen och tiden jag lägger ner lönar sig. Och som Mikaël Kingsbury sa när jag tog emot pokalen; ”välkommen till familjen som har chans att gå hela vägen till Grand Slam”. Det är nu det börjar på riktigt, säger Oskar Elofsson.

Att ta en Grand Slam är att vinna Rookie of the Year, den totala världscupen, och att bli världsmästare i både parallell och singelpuckel.

 

Till arkivet