Annons

Coop etablerar sig i Norra Borstahusen

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor med drygt 650 butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder. Till hösten 2020 öppnar man en butik i Borstahusen.

Efter att spaden, för några år sedan, sattes i marken för projektet Norra Borstahusen så stod det klart att någon typ av livsmedelshandel skulle öppna vid rondellen Hälsingborgsvägen/ Erikstorpsvägen. Och nu står det klart att det blir en Coop-butik som kommer att byggas. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.

Annons
 

Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik utmed Hälsingborgsvägen i utkanten av Norra Borstahusen.
– Vi ser verkligen fram emot att nu börja planera butiken mer i detalj. Vi vill skapa en inspirerande matbutik med matglädje i fokus och med ett sortiment som är anpassat efter vad boende i Borstahusen helst vill ha på matbordet, säger Martin Runquist, försäljning- och driftchef Syd, Coop.

Den nya Coop butiken kommer bli en del av den nya stadsdelen som just nu byggs. Hela området förväntas omfatta cirka 1 100 nya bostäder, en idrottsplats, en skola och Coops nya butik när allt är klart.
– Coop är efterlängtade i stadsdelen Norra Borstahusen som bara under förra året fick hundra nya bostäder precis vid havet. Det har länge funnits behov av en större matbutik i den här delen av Landskrona. Detta är ytterligare ett steg i vår satsning på att göra det enkelt för Landskronaborna att handla på hemmaplan, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Fastighetsägaren MIMS Invest ser stora möjligheter för den nya butiken som planeras vara redo att invigas andra halvåret 2020.
– MIMS Invest är glada och stolta över att få förtroendet att utveckla denna fastighet i en del av Landskrona, som ligger så vackert och utvecklas så snabbt. Vi känner att Coops senaste koncept med många gröna värden och hög kvalité på produkterna, kommer fungera fint och vara välkommet på platsen. Vårt bolag ser fram emot ett gott samarbete med Landskrona kommun och vi hoppas kunna bidra med en estetiskt tilltalande arkitektur, samt en viktig funktion med livsmedel till de boende i närheten, säger Mårten Mårtensson, VD, MIMS Invest.

En kommentar till "Coop etablerar sig i Norra Borstahusen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Flera beslut om Norra Borstahusen klubbade

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser