Annons

Hon blir ny konstnärlig ledare för fotofestivalen

Monica Allende.
Foto: Carlos Alba

Vi noterar att Monica Allende är kontrakterad som nya konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival 2020.

Annons
 

Monica Allende är kurator, kreativ producent, konsult och pedagog. För tillfället är hon konstnärlig ledare för den internationella fotofestivalen GetxoPhoto i Bilbao i Spanien, där hon också är uppvuxen.
Det är en ära att få ansluta mig till Landskrona Fotos team som konstnärlig ledare. I en festival som har placerat sig som en milstolpe för fotografering i Skandinavien sedan lanseringen 2013.

– Jag hoppas kunna bidra med min vision som kurator genom att uppmuntra till social debatt och engagemang med ett allomfattande samtal och ett program med fokus på ämnen som vi kan relatera till. Jag kommer också att sträva efter att utöka det fotografiska samtalet genom att inkludera tvärvetenskapliga visuella berättelser och omfamna digitala plattformar, skriver Monica Allende, i ett nyhetsbrev från Landskrona Foto.

Monica Allende samarbetar med WeTransfer som kreativ producent, hon har samarbetat med screenprojects.org och producerar en rad multidisciplinära projekt med konstnärer och digitala plattformar världen över.

Tidigare har hon varit konstnärlig ledare för FORMAT17 International Photography Festival och bildredaktör på The Sunday Times Magazine där hon lanserade den prisvinnande sektionen Spectrum.

Hon nominerar fotografer till Deutsche Börse Photography Foundation Prize, the Prix Pictet och The Joop Swart Masterclass/ WPP; FOAM Paul Huf award, och har suttit i juryer världen över inkluderat World Press Photo, Bar Tur Photobook award, La Fabrica/Photo London dummy award, phmuseum award, Visura Grant, National Portrait Gallery’s Taylor Wessing photographic Portrait Prize och många flera.

Den sjunde upplagan av Landskrona Foto Festival äger rum den 4 – 20 september  2020.

– Au revoir Christian!
Efter tre år som konstnärlig ledare sa fotolegenden Christian Caujolle i höstas tack och adjö till Landskrona Foto Festival.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser