Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Nyskriven musikal intar teatern

I “En alldeles särskild dag” spelas Antonietta Tiberi av  Anki Albertsson och Gabriele av Stefan Clarin.
Foto: Emmalisa Pauly

Nu är det dags för nyskriven musikal av stora mått: “En alldeles särskild dag” spelas fredagen den 15 mars på Landskrona Teater. Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Opera och Helsingborgs stadsteater.
– Inte färre än 28 personer på och bakom scenen möjliggör denna stora teaterupplevelse i Landskrona, meddelar Cecilia Kraitiss, ordförande i arrangerande Landskrona Musik & Teater.

Annons
 

En alldeles särskild dag är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna. Det är en vacker och omtumlande berättelse om hur ett oväntat möte kan få avgörande
betydelse för två människor och deras liv.

I centrum för handlingen står hemmafrun Antonietta, som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa. När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det
fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats.

Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele, tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de två, och i humanisten
Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser