Jättehoppet skapar redan spänning

Stor dramatik var det i somras efter Thobias Nilsson Montlers avslutande hopp i EM-finalen i Berlin. Frågan då var vilket märke som var nedslagsplats. Vid inomhus EM i Glasgow kom revanschen. Bild: SVT Sport.
Stor dramatik var det i somras efter Thobias Nilsson Montlers avslutande hopp i EM-finalen i Berlin. Frågan då var vilket märke som var nedslagsplats. Vid inomhus EM i Glasgow på söndagen kom revanschen. Ett silverhopp på hela 8.17 och det innan säsongen tagit fart på allvar. det bådar gott inför stundande VM-tävlingar framåt höstkanten.
Bild: SVT Sport.

Thobias Nilsson Montler visade åter att han tillhör Europaeliten i längdhopp när han igår slog till med personligt rekord på hela 8.17 vid inomhus EM i friidrott Glasgow.

Hopparen från Landskrona fick se sig besegrad av greken Miltiadis Tentoglou som i femte omgången slog till med världsårsbästa 8,38.
– Det känns helt otroligt, när han hoppar 8.38 så ville man ju hoppa ännu längre men en silvermedalj är jag jättenöjd, sa Thobias Nilsson Montler till SVT Sport, som fram till dess lett tävlingen.

Samtliga hoppare i finalen hade sex försök på sig.
Det gjorde att jag vågade köra på lite extra redan från start, menade Thobias Nilsson Montler som efter att fått röd flagga i sitt första hopp klämde till med 8.17 i andra och därmed var revanschen från sommarens EM fadäs i Berlin ett faktum. Den gången hittade funktionärerna ett märke i gruset som man hävdade kom från hopparens shorts.
– Ja, lite revansch från utomhus i Berlin, avslutar Thobias Nilsson Montler som i med hoppet även klarat kvalgränsen till VM som avgörs i Qatar framåt höstkanten.

Till arkivet