ExperimentExpressen stannar till i Glumslöv

Vi noterar att ExperimentExpressen från Lund stannar till vid Glumslövs skola den 5 mars.

Vattenhallen Science Center i Lund inrättades 2009 och besökare möter interaktiva utställningar och experiment. Intresset för att besöka Vattenhallen i Lund är stort och besökstiderna bokas snabbt upp. Därför vill Sparbanksstiftelsen Skåne ge skolor möjligheten att ge sina elever i åk 4-6 ett besök av ExperimentExpressen på skolan. Något man nu nappat på i Glumslöv.

På ett lustfyllt och inspirerande sätt får eleverna bekanta sig med teknik och naturvetenskap. Under ledning av duktiga studentguider får eleverna utföra olika experiment som kan ge inspiration och väcka nyfikenhet till att vilja lära sig mer, skriver Nina Strandberg, samverkanskoordinator vid Vattenhallen Science Center i ett pressmeddelande om pilotprojektet.

 

Till arkivet