Annons

Snart påbörjas försäljningen av 24 radhus i Karlslund

Illustration av interiör kök, BoKlok radhus 2019.
Foto:BoKlok.

Området Karlslund som på senare år fått en betydligt vidare geografisk sträckning långt förbi “bokskogen”, ska som bekant utvecklas de kommande åren. Detta som ett led i den helhetssatsning som Landskrona stad ansvarar för. På tur står en flytt hit av Landskronahems huvudkontor, därefter ska ett av höghusen totalrenoveras och omgestaltas. Samtidigt planeras för stans dyraste lekplats – med en prislapp på 15 miljoner kronor.  Under våren börjar också försäljningen av BoKloks 24 radhus.

Annons
 

Längs med Pilåkersgatan, norr om Ringvägen planeras som bäst för 24 radhus i barnvänliga kvarter. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus byggs som bostadsrätter och kommer att ha egen trädgård med altan/uteplats samt en uppfart med plats för två bilar. De kommer att kosta strax under två miljoner kronor och ha en månadskostnad på cirka 5000 kronor. Husen beräknas vara inflyttningsklara till hösten 2020.
– På BoKlok bygger vi utefter Ingvar Kamprads grundidé, att bygga hem för vanliga människor med vanliga plånböcker. Genom att bygga våra bostäder i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten och alltid tänka i stora volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda just det i det här området i Landskrona, säger Magnus Hallonlöf, projektledare på BoKlok.

Det nya kvarteret BoKlok Pilkronan kommer ligga på det som idag utgör bland annat parkeringsplatsen mellan Pilåkersgatan och Pilängsrundeln. Området beskrivs av BoKlok som “ett tryggt och barnvänligt område i Landskrona, nära både parker och grönområden såväl som lek- och idrottsplatser – samtidigt som det är nära till både förskolor, skolor, centrum och inte minst till havet”.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Idén är att bygga hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland.

Blir det ett badland?
Hela Karlslund är ett område under utveckling och ännu väntar Landskronaborna på såväl Sernekes planer som kommunens detaljplan för området.
– Arbetet med detaljplaner pågår och prioriteras här på stadsbyggnadsförvaltningen, nästa detaljplan som är del av Silvergården/Koppargården, Landskronahem huvudsaklig markägare samt staden, planeras komma ut på samråd nu i mars. Detaljplanen omfattar fina möjligheter för nya bostäder i form av rad- och parhus, två tomter för förskola samt planerade parker med lekplats i området. Även Landskronahems kontor kommer då planläggas utifrån pågående planer, säger stadsbyggnadschef Johan Nilsson.

Frågan är om det fortfarande i projektplanerna finns ett badland med faciliteter som ska locka upp emot en halv miljon besökare per år.
– Övrigt planarbete i stadsdelen är pågående och kommer att presenteras på samråd efter att staden fattat beslut avseende avsiktsförklaringen med Serneke, bra diskussioner sker kontinuerligt om innehållet, beslutet väntas fattas under våren, avslutar Johan Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser