Nytt styre hos V

Vänsterpartiet i Landskrona har valt ny styrelse.
Vänsterpartiet i Landskrona har valt ny styrelse.

Vänsterpartiet Landskrona hade torsdagen den 21 februari årsmöte och bland annat valdes en ny styrelse.

Magnus Roslund har tackat nej till fortsatt uppdrag som ordförande på grund av tidsbrist och på årsmötet valdes Kjell Anselius till ny ordförande. Han har varit aktiv sedan 2013 och varit ledamot i styrelsen sedan 2017. Kjell Anselius är pensionär och sitter för partiet som ersättare i miljönämnden i Landskrona och är boende på Ven. 
– Jag känner mig hedrad av förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medlemmarna aktivt driva partiföreningen framåt. Vi har under förra året fått flera nya medlemmar och gjorde en bra valrörelse. Den största utmaningen för oss som ett litet parti är att nå ut med våra frågor och vår politik,  säger Kjell Anselius.

– Då jag är utbildad Trädgårdstekniker hoppas jag kunna tillföra något i Miljönämnden och att vi internt kommer ha mycket politiska diskussioner som vi kommer att använda genom torgmöten och andra utåtriktade verksamheter under året.

Till styrelsen valdes också Christine ”Kikki” Lenander (omval), Maja Anselius (omval), Amanda Nielsen (nyval), Peter Schrewelius (nyval) David Bergström (omval) och Ali Hadrous (nyval). 

–  Det känns mycket bra, vi har nu en styrelse med en bra mix av gamla och nya, och där våra erfarenheter, kunskaper och intressen kompletteras på ett mycket bra sätt. Jag ser fram emot att tillsammans med det här gänget fortsätta driva vår partiförening framåt, säger Kikki Lenander.

Till arkivet