Soul och hiphop på Teaterrestaurangen

Som vanligt är det Patrick Ohlson Ölander och P-O Nilsson som är grunden på scenen när det är dags för Soultime på Teaterrestaurangen.
Normalt är det Patrick Ohlson Ölander och P-O Nilsson som är grunden på scenen när det är dags för Soultime på Teaterrestaurangen. Denna onsdag får dock Patrick sig utan P-O.
Uppdaterad 2019–02-26 kl 09.40

På onsdag är det dags för nya spännande utmaningar för musikerna som underhåller när det är dags för Soultime på Teaterrestaurangen. Denna gång blandas soulen med hiphop och på scenen dyker flera rutinerade musiker upp.

De senaste gångerna det arrangeras Soultime på Teaterrestaurangerna så har det varit lapp på lucka. Pinge Persson är en av eldsjälarna bakom Soultime och han hoppas och tror på samma uppslutning på onsdag.
– Soulmusik är väl i grunden något där känslan, själen, är med. Och det är den ju i alla genrer, inte minst i den latinamerikanska traditionen. Så den här gången låter musikerna influenser från modern latinsk hiphop krydda Soultime. Jag hoppas att Landskronaborna kommer och njuter, säger han.

De gästande musikerna är erfarna rävar och har alla digra meritlistor. Skivaktuelle Daniel Fridell är både musiker på klaviatur och producent. Han är mångsidig och såväl spelar som producerar soul, jazz, funk, hiphop, pop, cumbia, reggae, tango, balkanmusik och progressiv jazz-rock. Han gör jobb över hela Europa och av och till i USA. Han har släppt plattan Studio Tan tillsammans med bland andra Lars Danielsson, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Per Lindvall och Henrik Jansson.
– Och så var han i somras en av musikerna med Eric Gadd på Landskronakarnevalen, påminner Per Eriksson, en annan eldsjäl bakom arrangemanget och fortsätter.
– På bas och sång hör vi Gustav Ljungqvist från Helsingborg. Han har gästat Soulttime vid tre tidigare tillfällen bland annat med Sons of Soul. Han arbetar även som discjockey under namnet DJ G.

Från spelningen med Sons of Soul känner den trogna Soultime-publiken även igen Boogie Castillo som rappar och sjunger. Under HX i somras gästade han Faela och var med i ”Så mycket tyngre” på Dunkers Sundstrappor.

Utöver dessa så hör vi Patrick Ohlson Ölander på gitarr, välkänd för såväl SoulTime-publiken. Bakom trummorna denna kväll sitter Johan Hallström som spelar med bland andra The New Old Stock Trio.

Som traditionen bjuder så kommer även en ung förmåga att få chansen att lira med rutinerade musiker.
– Som kvällens ”rookie” har vi bjudit in Rebecca Björklund, 15 år, som sjunger några låtar med bandet. De som gästade senaste Soultime vet då vad som väntar då hon gästspelade även då, avslutar Pinge Persson.

Dörrarna öppnas klockan 18.00 och en timme senare kör bandet igång. Förköpsbiljetter köps via tickster.com.

Uppdaterat: P-O Nilsson kommer inte att deltaga denna onsdagen då han är inbokad på ett annat uppdrag.

Till arkivet