Annons

Landskronas supersub slutar

Stefan Johansson har i sitt tjänstemannautövande haft lika nära till skratt som till allvar. Han har alltid varit lojal mot sin arbetsgivare och samtidigt korrekt mot exempelvis media som alltid fått svar på sina frågor och det inom stipulerad tid. Det är en tjänsteman med stor integritet som väljer att sluta i Landskrona stad efter 36 år.

Uppdaterad 2018-02-19 kl. 11.00

Biträdande stadsdirektör Stefan Johansson fyller 62 i sommar och har bestämt sig för att gå i pension. Tanken är att  en nytillträdd ekonomidirektör ska ersätta honom.

Annons
 

Stefan Johansson är en av stadens trognaste medarbetare.  Bland annat är han den som suttit längst på posten som stadsdirektör om än som tillförordnad. Flera är det roller han innehaft. För närvarande arbetar han som biträdande stadsdirektör. Hans efterträdare får en ny roll som ekonomidirektör tillika biträdande stadsdirektör.
– Efter 36 år i stadens tjänst väljer jag att gå i pension vid årsskiftet. Det har varit en fantastisk tid, men nu är det är dags att få mer tid över till resor och andra fritidsintressen. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till alla underbara medarbetare och kollegor som bidragit till att det varit en glädje att gå till jobbet varje dag, säger Stefan Johansson.

Stefan Johanssons tjänst som biträdande stadsdirektör kommer att förändras något efter årsskiftet. Den person som efterträder honom kommer att bli ekonomidirektör för hela Landskrona stad tillika biträdande stadsdirektör.

Landskrona är inne i en expansiv fas med stark ekonomisk utveckling där vi gör en mängd stora investeringar. Därför behövs en ekonomidirektör som kan leda, samordna och utveckla ekonomi- och verksamhetsprocesserna på bästa sätt, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad.

Frågan är då vad som sker med tjänsten som ekonomichef, som Per-Mikael Svensson idag innehar.
– Det är sedan tidigare beslutat att Per-Mikael Svensson kommer att ingå som koncerncontroller på staben, svarar Christian Alexandersson.

Stefan Johanssons efterträdare är tänkt att tillträda den 1 januari 2020.

Vad Stefan Johansson ska göra istället för att cykla ner till stadshuset vet han inte riktigt idag men troligtvis blir fler resor framöver och vem vet kanske kan lite poker dryga ut pensionskassan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser