Pizzor bakade med kärlek

Feride och Artan Bajraktari bjöd Malvans gäster på pizza på Alla hjärtans dag.
Feride och Artan Bajraktari bjöd Malvans gäster på pizza på Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag har kommit att bli en av Malvans mest välbesökta dagar.
– Det är tredje året i rad som vi fira Alla hjärtans dag tillsammans med hemlösa och behövande på Malvan, säger Artan Bajraktari som till vardags driver Pizzeria Restaurang Mamma Teresa och som dagen till ära står för lunchen.

Pizzadoften känns redan utanför Grindstugan och trots att matsalen bara varit öppen i tio minuter är det nästintill knökfullt när Landskrona Direkt kommer på besök. Ett 50-tal pizzor har bakats under förmiddagen, vilka tillsammans med en krispig sallad beräknas räcka till 100 gäster. Artan Bajraktari och hans hustru Feride skiner ikapp med lovorden från besökarna. Såväl i köket som i den ombonade matsalen är leendena breda och kärleken påtaglig.

– Jag brukar komma hit ett par dagar i veckan och hjälpa till, säger Fredrik Andersson, frivillig, som kämpar med disken.
– En dag i veckan hjälper jag till på Matelvan, berättar han och morsar bekant på ett par nyanlända gäster.
– Visst har många det tufft som kommer hit men de flesta skulle säkert klara att få i sig ett mål mat ändå. Det viktiga med Malvan är det otroligt fina sociala sällskapet man får här, säger Fredrik Andersson.

 Frågan är då om detta är tredje gången gillt för Artan Bajraktari.
– Detta är nu en tradition, svarar han med ett stort leende och kramar hustrun  Feride hjärtligt.

Agneta Danielsson och Kerstin Göransson var två av de frivilliga som hjälpte till att servera.
En härlig och hemtrevlig stämning i Grundstugan.
Fredrik Andersson diskade undan och såg till att det hela tiden fanns bestick och rena tallrikar att tillgå allt medan Gun Lindqvist i bakgrunden serverade.

Till arkivet