Annons

Lokal konst auktioneras ut

Adam Westman på Skånes Auktionsverk fixar till det sista med målningarna av Vytautas Kasiulis inför tisdagens onlineauktion.

Konst men anknytning till Landskrona har en stor del i Skånes Auktionsverks nästa onlineauktion som äger rum på tisdag. Bland annat kommer flera original av den populäre Vytautas Kasiulis med karakteristiska skildringar av spelmän i drömska landskap att ropas ut. Det finns även konstverk av Lis Zwick, Erland Cullberg, Martin Emond och Mosse Stoopendal som letar efter nya ägare.

Annons
 

– Det är inte så ofta vi har så mycket lokal konst, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Men de flesta verken kommer från ett och samma hem och de hade god kontakt med Borstahusgreven och därmed hade dom bra tillgång till lokal konst.

Men som vanligt finns det allt mellan himmel och jord som ropas ut. Den som samlar på mynt eller frimärken kan passa på att buda på mycket. Det finns även vackra guldarmband och halskedjor till försäljning. Den som behöver ett nytt armbandsur kan passa på att spana in olika modeller, bland annat av märket Omega.

Visning sker på måndag den 18 februari klockan 13 till 19 och onlineauktionen startar på tisdag klockan 18.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser