Annons

Parfym och sprit packas i Landskrona

Här på företagsparken Kronan vid Företagsvägen vill fastighetsaktören Logicenter bygga och bland annat är det tänk att det nya logistikcentrat ska inhysa taxfreehantering. Karta: Google.

Uppdaterad kl 11.40

Redan om ett drygt år kan ett nytt logistikcenter öppna på företagsparken Kronan. En av de stora hyresgästerna skulle då bli Thomas Cook Travel Retail, något HD.se var först med att rapportera.

Annons
 

Cook Travel Retail som hanterar taxfreevaror åt bland annat Ving är på väg att flytta ur sina lokaler i Lund och tillsammans med fastighetsaktören Logicenter har man nu lokaliserat en tomt nära E4 och E6 i Landskrona.

Planerna som presenteras rör en 24 000 kvadratmeter stor logistikanläggning med solceller på taket.  Det är fastighetsaktören Logicenters som nu tar klivet in i Landskrona och utvecklar därmed i Skåne för första gången.

Thomas Cook Travel Retail blir första hyresgäst att flytta in och tanken är att dessa tar halva anläggningen i anspråk.
Anläggningen uppförs med bra skyltläge längs E6, där bland andra Santa Maria och Oatly varit verksamma i företagsparken sedan flera år tillbaka.
– Vi är väldigt nöjda över att ha hittat rätt plats för etablering i Skåne. Landskrona stad satsar mycket på logistik och vi är positiva till fler projekt här. Det är glädjande att Thomas Cook valt att jobba med oss och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete. För den som är ute efter en bra logistikplats i Öresundsregionen är den andra halvan av fastigheten fortfarande
tillgänglig, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Förutom anläggningens moderna specifikationer kommer solceller att installeras på taket, något som går i linje med Logicenters strategi kring hållbarhet och energieffektivisering. Byggnationen startar omgående och anläggningen beräknas stå färdigställd under andra kvartalet 2020. Av fastighetens totalt 24 000 kvm kommer hyresgästen Thomas Cook Travel
Retail att nyttja 12 000 kvm, fördelat på 10 000 kvm lager, 1 500 kvm entresol och 500 kvm kontor.
– Vårt nya läge i Kronan företagspark möjliggör för oss att öka kapaciteten för onlineverksamheten Airshoppen, där våra resenärer kan förhandsbeställa sina taxfreevaror. Logicenters var en självklar samarbetspartner då de kunde uppfylla våra höga logistiska krav, däribland att fastigheten skulle vara så energieffektiv och hållbar som möjligt, säger
Magnus Persson, Warehouse Logistics Manager på Thomas Cook Travel Retail.

På stadshuset är det av förklarliga skäl glada miner idag.
– Vi hälsar Thomas Cook varmt välkomna till Landskrona. Detta visar återigen på vilka styrkor Landskrona har som etableringsort och att staden är attraktiv för många olika branscher, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Thomas Cook Travel Retail blir första hyresgäst att flytta in till den totalt 24 000 kvm stora anläggningen som är tänkt att stå färdig på företagsparken Kronan om ett drygt år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser