Annons

Arbetslösheten fortsätter att minska

Öppet arbetslösa i Landskrona respektive Skåne län.
Grafik: Newsworthy

Arbetslösheten låg i januari på 11,8 procent i Landskrona, motsvarande 2 452 personer. Det innebär att kommunen har haft en mer gynnsam utveckling än hela Skåne län sedan januari 2018, uppger nyhetstjänsten Newsworthy.

Annons
 

I Landskrona har arbetslösheten under den här tidsperioden sjunkit med 2,0 procentenheter, jämfört med länet där den sjunkit med 0,6 procentenheter.

Trots detta är arbetslösheten fortfarande 2,5 procentenheter högre i Landskrona kommun än i hela Skåne län.

Sett till länet som helhet är arbetslösheten i Landskrona den fjärde högsta. Värre är det endast i Perstorp 12,7 procent, Östra Göinge 12,8 procent samt i Malmö som just nu den högsta arbetslösheten i Skåne län (13,5 procent), medan Lomma har den lägsta (3,5 procent).

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser