Annons

Ny detonation i centrala Landskrona

Avspärrningen till tvättstugan vittnar om nattens händelse.

Ännu en detonation har ägt rum i centrala Landskrona. Denna gång var det en källartrappa till en tvättstuga på Södra Långgatan som var målet för detonationen.

Annons
 

Klockan 02.19 fick polisen in det första samtalet om att en kraftig detonation ägde rum på gården till en fastighet på Södra Långgatan. Väl på plats kunde polisen konstatera att någon sprängt av en laddning intill en dörr till en tvättstuga. Dörren samt ett par fönster i fastigheten förstördes.

Samtidigt som polisens nationella bombstyrka var på plats för att försöka utreda vad som detonerat passade polisen på att knacka dörr i grannskapet för att få reda på om någon sett något misstänksamt.

Vad som smällt samt vad dörrknackningen gett kan inte polisens informationsavdelning svara på i skrivande stund.

När Landskrona Direkt besöker platsen under förmiddagen och talar med flera kringboende står det klart att detonationen varit kraftig. Samtliga har vaknat och känt att deras hus “skakat”. Några är fortfarande rejält skärrade.
– Detta trodde man väl aldrig skulle ske i våra kvarter, säger en dam som passerar den utsatt fastigheten.

Billarmen gick vid explosionen som skedde längst in och ner för en källartrappa på gården.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser