Annons

Kyrkan har fått nog av sprängningar

Även Landskrona Församling har råkat ut för sprängning. Det var sommaren 2017 som någon placerade någon typ av kraftig fyrverkeripjäs på den norra trappan till Sofia Albertina kyrka med följd att den nyrenoverade trappan samt en del av ett glasparti gick sönder.

Den senaste tiden har Landskrona utsatts för flera explosioner på olika platser runt om i staden. Många invånare är rädda och oron är stor. Landskrona församling bjuder därför in till kvällsmässa i Sofia Albertina den 14 februari klockan 18.30.

Annons
 

Under de senaste åren har de så kallade sprängningarna periodvis gäckat polisen lika mycket som det har skrämt Landskronaborna. Den senaste tiden har detonationerna ökat såväl i styrka som i antal och nu har man i Landskrona Församling beslutat sig för att markera att det får vara nog.
– Det som har hänt i Landskrona under de senaste månaderna är oerhört ledsamt. Invånarna ska kunna känna sig trygga på våra gator och vi måste visa att vi står enade. Nu får det räcka, säger kyrkoherde Eva-Lotta Grantén.

Kyrkan är öppen dagligen mellan klockan  12.00 och 16.00 och Landskrona församling bjuder in alla som vill tända ljus mot våldet.
– Under mässan på torsdagen den 14 februari kommer vi sedan att samlas för att be för fred och trygghet i vår stad, avslutar Eva-Lotta Grantén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser