Annons

Full pott för Kronan

Kronan segerjublar efter att man besegrat Engelholms VS C med 3-1.

Den senaste veckan har Kronan spelat två hemmamatcher i division 1 södra och båda har slutat med vinst för volleybolltjejerna från Landskrona.
– Det går bra nu. Två matcher senaste veckan och två viktiga vinster, säger lagets coach, Marie Saxne.

Annons
 

I söndags var KFUM Jönköping på besök och de fick vända hemåt utan setvinst. Kronan dominerade matchen från första boll till sista och bortsett från en period i början av andra set. När lagen möttes i höstas avgick Jönköping med segern efter tre raka set, men nu blev resultatet det omvända. Kronan vann matchen med 3-0 och setsiffrorna 25-15, 26-24, 25-20.

– Vi luftade alla spelare och alla gjorde bra ifrån sig. Bäst på plan var Karolina Karlsson som spelade smart i anfall och riktigt stabilt i bakplan, säger Marie Saxne.

De 98 personerna på läktaren bjöds på en väl genomförd match med många spektakulära bollar och riktigt bra försvarsspel av hemmalaget.

En träning hanns med innan det var dags för nästa match. På torsdagskvällen kom Engelholms VS C på besök. Matchen började väldigt segt och Kronan kom inte alls upp i sin vanliga nivå, men det var ändå jämnt på poängtavlan. Vid ställningen 19-21 klev Rakel Nilsson ner och levererade sex tuffa servar som motståndarna inte kunde hantera. Setet till Kronan med 25-21.

I andra set var det mer fart på hemmalaget och ledningen var så stor som 23-12 innan gästerna bjöds på några enkla poäng. Men Kronan stängde setet till 25-16.

I tredje set spelade EVS bättre samtidigt som Kronan agerade väldigt tamt.
– Vi fick inte tag i deras servar, vilket resulterade i en riktig kalldusch och 14-25.

Ett rejält pepptalk i pausen spelarna emellan satte fart på Kronan igen och i fjärde set var det betydligt bättre spel och det behövde aldrig bli nervöst. 25-13 till Kronan och 3-1 innebär ytterligare tre viktiga poäng på kontot.
– Det var en ganska seg match överlag men vi var klart bättre även om vi inte spelade alls på topp.

Bäst i Kronan var Moa Mellblom som överlistade motståndarna vid ett flertal tillfällen med luriga överlägg och styr spelet på ett förtjänstfullt sätt. Även Agnes Johannesson hade en riktigt bra dag och var väldigt effektiv i sitt anfall.
– Våra poängmaskiner Maria Waldh och Rakel Nilsson levererade som vanligt uppemot 20 poäng vardera.

Två fullpoängare innebär att Kronan lyfter från elfte till sjunde plats i tabellen och är för tillfället på säker mark. Men serien är extremt jämn och det är ett getingbo runt nedflyttningsstrecket så det går inte att slå sig till ro. Det blir två veckors hårdträning inför nästa batalj, som är söndagen den 24/2 klockan 16:00 i Borstahusen IH mot KFUM Göteborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser