Hon fixar portioner under tian

Lär dig laga klimatsmart mat på Borstahusen Live tillsammans med Hanna Olvenmark. Foto: Ulrika Pousette.
Lär dig laga klimatsmart mat på Borstahusen Live tillsammans med Hanna Olvenmark.
Foto: Ulrika Pousette.

Möt Hanna Olvenmark på Borstahusen Live. Nu har du chansen att träffa  och lyssna till dietisten och den hängivne snåljåpen (hennes egen beskrivning) Hanna Olvenmark vars mission är att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar.

Hanna Olvenmark är dietist och driver sedan tre år tillbaka en blogg om hälsosam och plånbokssmart mat vid namn www.undertian.com.  Med enkla medel presenterar hon goda och snabba recept för endast 10 kronor (!) per portion. På söndag den 10 februari delar hon med sig av sina tips till Landskronabor i Borstahusens kapell.

Det ska aldrig vara en klassfråga att kunna få bra mat på tallriken, anser Hanna Olvenmark som också bryr sig väldigt, väldigt mycket om vår planet.
– Maten vi äter ska vara snäll mot den.

Föreläsningen är en del av inspirationskvällarna som går under namnet Borstahusen Live och arrangeras av Svenska kyrkan tillsammans med Sensus. Kvällarna är ett tillfälle där aktuella samhällsfrågor diskuteras med smarta och kreativa personer – ofta experter inom sitt område.

Under våren kommer bland annat organisationen Change Attitude som arbetar med sexualiserat våld mot barn och Sveriges första doktor i spelmissbruk Anders Håkansson att gästa Borstahusen Live.
– Tänk dig som en överlevnadsguide för nutiden, så beskriver prästen Malin Pihlgren Nylander, församlingens inspirationskvällar som ingår i serien Borstahusen Live.

Under kvällarna bjuds det på mingelmat och alkoholfria drinkar. Det kostar 60 kronor som betalas på plats.

Först ut – Hanna Olvenmark i  Borstahusens kapell – klockan 17.00 på söndag.

Besök hennes hemsida på www.undertian.com

 

 

 

Till arkivet