Kölls revansch

Med fingret i luften efter målgång signalerar Alexander Köll att han var nöjd med sitt åk i super-G. Bild: Från SVT:s sändning.
Med fingret i luften efter målgång signalerar Alexander Köll att han var nöjd med sitt åk i super-G.
Bild: Från SVT:s sändning.

Många hade tippat norrmännen i topp vid dagens VM-tävling i super-G.  Istället blev det italienaren Dominik Paris som knep guldet i Åre. Svenskarna som skadade sig i Kitzbühls störtlopp senast, Felix Monsén och Alexander Köll, var tillbaka i backen och gjorde det riktigt bra.

Efter en lång väntan med högt startnummer kastade sig Alexander Köll ut som nummer 36. 
Landskronaåkaren gjorde ett stabilt åk där han helt kunde hålla sig till sin plan och gick i mål som 19:e man, blott 1.08 efter den vinnande italienaren. Kompisen Felix Monsén skulle dock vara ofin och peta ner honom en placering då han var tre hundradelar snabbare. Med de båda fina svenska åken klämde sig Felix och Alex in sig mitt i den segertippade norska kvartetten och leendena efter målgången var stora.
– Bland de roligaste jag gjort, sa Alexander Köll  till SVT.

Just samarbetet svenskarna emellan framhåll båda åkarna efter målgången.
– Det har varit tajt hela säsongen. Vi är ett team som taggar varandra, poängterade Alexander Köll som nu ser fram emot helgens störtlopp.

Till arkivet