Allsvenskan igång

Sara Helgesson satte nytt Personrekord i stöt med 81kg i vid den Allsvenska seriens första omgång i Trelleborg. Foto: Marie Brodin
Sara Helgesson satte nytt personbästa i stöt med 81kg i vid den Allsvenska seriens första omgång i Trelleborg.
Foto: Marie Brodin.

Till stadens tyngdlyftares stora glädje var det i lördags dags för den första omgången av den Allsvenska serien. Tävlingstrikån drog man denna gång på sig i Söderslättshallen i Trelleborg.

Det var ett stort sällskap lyftare, coacher, släkt och vänner som styrde kosan till Trelleborg och såg till att det blev en härlig inramning på tävlingen.

Det bjöds på många fina lyft och lyft som var både snygga och lätta. Sara Helgesson var en som skuttade av flaket av glädje då hon äntligen satt nytt personbästa i stöt med 81 kg.
  Men det var även vissa lyft det fick krigas för att det skulle bli godkända. Tur då att vi har riktiga krigare i klubben. Vi krigar för laget och för varandra. Vi har ett spännande år framför oss då alla våra lag redan ligger på högre poäng än vad de gjorde under 2018, berättar Marie Brodin, ordförande i Landskrona Atletklubb.
– Värt att nämnas är att en av våra unga lyftare är väldigt nära att kvala in till senior-SM, enbart två poäng saknas och det är goa tider för att sätta detta innan sommaren.

Tävling på hemmaplan
Landskrona Atletklubb har växt mycket de sista åren och i onsdags hölls därför en egen tävling för klubbens nybörjare.
– När de blivit lite varmare i kläderna får även de följa med på våra bortatävlingar. Jag bara älskar dessa tävlingarna med våra yngre medlemmar. Det ringdes flitigt i ”persklockan” under onsdagskvällen då det ena personbästa efter det andra sattes, till allas glädje, avslutar Marie Brodin.

Cajsa Lindqvist var en av dem som satt nya personbästa under onsdagen.
Foto: Marie Brodin.
Till arkivet