Utställning samspelar med omgivningen

Utställningen Botanical på Landskrona konsthall tar hela lokalen i anspråk genom Mårten Nilssons verk med organiska former där konstnären vill föra en dialog med naturen utanför.

Utställningsåret 2019 på Landskrona konsthall inleds på lördag med Botanical av Mårten Nilsson – en utställning som tar konsthallen i anspråk genom sin organiska form, kontrasterar med den strikta arkitekturen och samspelar med omgivningen.

Mårten Nilsson gick på Grafikskolan Forum i Malmö 1987-92, han är som grafiker intresserad av mönster och upprepningar. 2010 började han arbeta tredimensionellt, mönstren bröts upp och blev till natur igen.

Utställningen visar bland annat installationen Spaced light ground med virkade och knypplade dukar inköpta på loppisar som transformerats till organiska former.  Publiken bjuds också på det helt nya verket Botanical, där slingrande grenverk av infärgat papper och blommor i rispapper breder ut sig i hallen.

Botanical  har vernissage lördagen 2 februari, klockan 12-17 med invigning klockan 14. Utställningen visas därefter fram till och med den 24 mars.

Till arkivet