Fullt hus när soulen flirtade med reggaen

Carl-Martin Vikingsson på hemmaplan gjorde ingen besviken snarare fick han en och annan på plus 50 att rodna när han sjöng Peps Perssons Styr den opp.
Carl-Martin Vikingsson på hemmaplan gjorde ingen besviken, snarare fick han en och annan 50+ att rodna när han sjöng Peps Perssons ”Styr Den Opp”. I bakgrunden skymtar kapellmästare P-O Nilsson fram.

Det gungade rejält på Teaterrestaurangen i Landskrona på onsdagskvällen. Såväl kända musiker som blivande stjärnskott stod på scenen och bjöd den fulltaliga publiken på soul uppblandat med reggaetoner.

Carl-Martin Vikingsson, eller Sture Allén den yngre som han kallas för, var huvudgäst när kapellmästare P-O Nilsson och gitarristen Patrick Ohlson Öhlander bjöd in till Soultime med tillägget Baktakt på onsdagen. Dessutom svarade Jesper Pettersson för tungt basspel i bakgrunden tillsammans med trummisen Zoltan Czörs.
– Carl-Martin är en oerhört skön kille. Han är fantastiskt på scenen men han är också en riktigt härlig kille privat, säger Pinge Persson, en av arrangörerna av Soultime.
Och visst höjdes pulsen på scenen rejält när låtarna av Svenska Akademien blandades med andra klassiker, typ Peps Persson tolkning av Bob Marleys Styr den opp.
– Det var ett riktigt skönt gig med fantastiska musiker. Det är alltid lika kul att spela i stan. Och faktum är att jag spelade i just denna lokalen första gången jag stod på en scen. Det är en speciell känsla, säger Carl-Martin Vikingsson.

Som traditionen bjuder så fick publiken även ta del av vad framtiden har att ge. Kvällens så kallade rookie var trumslagaren Edvin Ralsgård som först lirade med bandet tillsammans med pappa Andreas på saxofon och innan det var dags för  bandkompis Rebecca Björklund på sång.
– De lirar i ett band på Kulturskolan och med tanke på att de bara är 15 år så tar man sig för pannan. Dessa två namn kommer vi att få höra talas om i framtiden, utlovar Pinge Persson.

Frontfiguren P-O Nilsson är dock motorn i Soultime och han har en förmåga att få publiken att trivas.
– Han får publiken att känna det som att man sitter hemma i hans vardagsrum. Det är alltid väldigt avslappnat och trevligt, säger Pinge Persson.

Nästa gång det är dags för Soultime är den 27 februari och då blir det åter annorlunda tongångar.
– Då låter musikerna influenser från modern latin hiphop krydda Soultime, säger Pinge Persson och fortsätter.
– Bland annat lirar Daniel Fridell som spelat keyboard med musiker som Erik Gadd, Lars Danielsson, Rigmor Gustafsson och Nils Landgren.  Dessutom kommer Boogie Castillo, som bland annat spelat med Faela och rappar och sjunger. På bas spelar Gustav Ljungqvist. Bandet förstärks också av den lokalt välförankrade trummisen Johan Hallström.

Kvällens rookie är ett bekant ansikte för de som gästade onsdagens Soultime.
– Det stämmer. Som kvällens ”rookie” har vi bjudit in Rebecca Björklund som sjunger några låtar med bandet.

De senaste spelningarna har varit fullsatta och på onsdagen var det så mycket folk att några fick vända i dörren.
– Detta har växt till någon så stort att man måste förköpa biljetter i god tid om man ska vara säker på att få biljett. Och det gör man via Tickster.com, avslutar Pinge Persson.

 

Rookien Edvin Ralsgård kompade pappa Andreas saxofonspel med bravur till en gammal klassisk instrumental baktaktslåt.
Var det månde framtidens musikstjärnor i Rebecca Björklund och Edvin Ralsgård som den fulltaliga publiken på Teaterrestaurangen fick se under Soultime Baktakt?

Till arkivet