Annons

Sista chansen att se utställningen om radiopiraterna

Fram till och med söndag kan man på Café Nell Walden beskådas en utställning om Skånes Radio Mercur.

Den välbesökta minnesutställningen Skånes Radio Mercur 60 år på Landskrona Museum avslutas på söndag efter två månader. Utställningen visar bilder och memorabilia från Sveriges första kommersiella radio, som bröt radiomonopolet i december 1958. 

Annons
 

– Vi byggde en studio på en vind på Fältgatan i december 1958 innan vi flyttade till Malmö. Jag höll på med Radio Mercur under tre år. Därefter sålde jag Mercur till Britt Wagner, som senare ändrade namnet till Radio Syd, 1961 och for tillbaka till USA, säger den tidigare radiopiraten Nils-Eric Svensson, eller NES som han är van att bli tilltalad.

Den 3 februari, är sista dagen att se lite radiohistoria om föregångaren till Melodiradion.
– Vi var piratradion som ändrade lyssnarvanorna för miljoner människor, avslutar Nils-Eric Svensson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser