Annons

Cityidrotten expanderar och intar Svalöv

Niklas Fonskov, fritidschef och Fredrik Jönsson kommunstyrelseordförande i Svalövs kommun är överens med Macus Hansson, Cityidrott och Gunnar Nilsson,  LISA:s ordförande om att låta Cityidrotts verksamhetsmodell testas i Svalöv och dess kransbyar.

LISA:s verksamhet Cityidrott går in på sitt 10:e verksamhetsår och nu har man fått medel från ICA-stiftelsen för att starta upp ny verksamhet i Svalövs kommun.

Annons
 

Efterfrågan på Cityidrottens verksamhet har länge funnits i Svalövs kommun.
– Svalöv var vårt förstahandsval eftersom de under flera års tid varit intresserade av vår verksamhet och vi har sedan tidigare haft en fin relation till kommunens tjänstemän. En annan aspekt är att det finns många lokala ICA-handlare i kommunens orter såsom Svalöv, Röstånga och Teckomatorp, säger Marcus Hansson på Cityidrotten.

Medlen från ICA-stiftelsen kommer gå till att starta upp en filial, det vill säga en helt ny verksamhet som är baserad på Cityidrottens modell att jobba förebyggande med aktivering och fritidssysselsättning efter skoltid för barn och ungdomar i årskurs F-6. Precis som i Landskrona kommer också äldre ungdomar att erbjudas chansen att utbilda sig till ungdomsledare och genom det, skaffa sig en ledarskapsutbildning och hjälpa till att hålla i aktiviteter i Svalöv, Teckomatorp, Röstånga, Kågeröd och Billeberga.

– Det är fantastiskt att Cityidrotten väljer att satsa på ungdomsaktiviteter tillsammans med Svalövs kommun. Satsningen innebära att vi kommer att kunna erbjuda bra och varierande aktiviteter för våra ungdomar efter ordinarie skoltid,  säger Niklas Fonskov, fritidschef i Svalövs kommun.

Pengarna från ICA-stiftelsen kommer går till en ett-års satsning för att testa av om Cityidrotts verksamhetsmodell  fungerar på en annan ort.
–  Vi hoppas kunna ta Cityidrott till nästa nivå så att det fortsätter utvecklas i Svalövs kommun och blir ett extra komplement till kommunens arbete med barn och ungdomar, avslutar  Marcus Hansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser