Annons

Kronans U20-tjejer till SM

Här är gänget som kvalat in till SM-slutspel i volleyboll. Stående: Ebba Norstedt (coach), Iris Carlsson Hagel, Agnes Johannesson, Ebba Johannesson, Amanda Egvärn, Lova Nilsson, Lykke Nilsson, Rakel Nilsson, Medina Talic (coach).  Sittandes: Moa Mellblom, Patrycja ”Paddy” Winiarska, Jovana Kisic och Ronja Keijsner. Foto: Privat.

I helgen kvalade Kronan VBKs U20-tjejer (födda 2000 och senare) in till Junior-SM. Detta är den största framgången för klubben på 2000-talet.

Annons
 

Till Junior-SM kvalar endast landets 12 bästa lag in, och i årets kval placerade sig Kronan på en fin tredjeplats i den södra kvalgruppen efter flera fantastiska insatser där lag som Ljungby, Svedala och Malmö besegrades.

Laget består enbart av egna produkter, som på sin höjd spelat några månader i division 1.
– Detta att jämföras med Engelholm (EVS), som vann kvalet, har värvat toppspelare från många andra klubbar (Kronan, Ystad, Kristianstad etc.) och både EVS och många av de andra lagen innehöll spelare som spelar i elitserien, antingen med sitt klubblag eller med RIG (riksidrottsgymnasiet för volleyboll i Falköping, berättar Marie Saxne, tränare i Kronan.

– Vi hotade till och med EVS i semifinalens andra set, när de hade 3-4 elitseriespelare på plan. Våra tjejer har utvecklats enormt under denna säsong. Förra året placerade vi oss på nionde plats i kvalet, vilket vittnar om hur utvecklingskurvan ser ut.

Alla tjejerna i Kronans lag är med i damlagstruppen och flera är startspelare i föreningens damlag. I kvalet var det olika spelare som klev fram i olika matcher och alla elva spelarna bidrog och höjde sig med uppgiften.
– Vi fick en del skador och då klev nya tjejer in och presterade på topp. Vi har ett ungt lag där endast tre av tjejerna är födda 2000, vilket gör bedriften än större. Laget coachades av de äldre lagkamraterna från damlaget Medina Talic och Ebba Norstedt som också förtjänar massor med beröm, säger Marie Saxne.

SM slutspelet går av stapeln i Södertälje i mitten av maj.

– Vi är inne i en positiv trend just nu, där vi förutom kvaltriumfen vann ännu en stor turnering med 27 lag i Lund med vårt U18-lag förra helgen, tog guld med vårt U15-lag samma helg i ett Skånesammandrag med 16 deltagande lag, samt att damlaget har startat starkt efter juluppehållet och vunnit två av tre matcher efter att samtliga matcher gått till femte och avgörande set. Det ser alltså ut att bli en härlig vår för Kronan, avslutar Marie Saxne.

Är du sugen på att se en volleybollmatch så har du chansen på söndag den 3 februari då Kronan på hemmaplan i Borstahusens IH tar emot KFUM Jönköping klockan 17.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser