Bosse återvinner skånsk rock

Zal C. Riders konvultbild till debutalbumet togs av Herbet Tinz (ett namn som känns igen som bildchef på HD och senare även nöjeschef på tidningen). Nu är skivan återutgiven digitalt tack vare det lilla skivbolaget Melody Records från Landskrona.
Zal C. Riders konvult bild till debutalbumet togs av Herbet Tinz (ett namn som känns igen som bildchef på HD och senare även nöjeschef på tidningen). Nu är skivan återutgiven digitalt tack vare det lilla skivbolaget Melody Records från Landskrona.

Det lilla oberoende skivbolaget Melody Records i Landskrona fortsätter att digitalisera och tillgängliggöra gamla fina skånska vinylskivor. Senast ut är Zal C. Riders debutplatta med samma namn som gruppen.

I fredags skickade Bosse Nilsson på Melody Records upp Zal C.Riders debutskiva från 1984 på alla digitala musiktjänster. Plattan innehåller åtta låtar varav öppningsspåret ”Hon Är Nummer Ett” kommer att väcka upp en del minnen hos gamla fans.

Zal C. Riders bildades av Claes Rosenberg, en av ursprungsmedlemmarna i Wilmer X. I bandet ingick även Lennart Nygren och Sticky Bomb, även dessa välkända medlemmar i Wilmer X samt Anders Möller vars tangenter hörts i så pass varierande band som Torsson och Black Ingvars.

På skiva hörs även Docenterna i kören, ett band som Claes Rosenberg även lirade med under några år. Han skrev de flesta av Zal C. Riders låtar men låg även bakom en del klassiska låtar med Wilmer X som exempelvis ”Röd Elektrisk Gitarr” och ”Dum i Huvet”.

 Zal C. Riders spelade in två  LP-skivor.
–  Vi är nu mycket glada och stolta över, att kunna vara med och att ge ut debutskivan på alla digitala musiktjänster över hela världen, säger Bosse Nilsson och vill du lyssna till ett stycke skånsk kulturskatt ska du klicka in dig på:
https://open.spotify.com/album/2Gf4zbsDuVjjGe7SODhgGE

 

Till arkivet