Alex redo för Hahnenkamm

Alex Köll tar hjälp av Patrik Johansson för att hitta sponsorer.
Alex Köll har hjälp av Patrik Johansson för att hitta sponsorer. Idag är stor dag för störtloppsåkaren men också för sponsorjägaren.

Som 45:e man kastar sig Alexander Köll ut för Hahnenkamm-Rennen när de idag är dags för det klassiska störtloppet i Kitzbühel. På grund av rådande väderlek har tävlingen flyttats till lunchtid på fredagen, något som bland annats ställer till det för hejarklacken från Landskrona.

– Vi är knappt 30 personer som åker ner i år. Vi hinner inte till loppet startar men kommer att hinna se Alex om inget galet inträffar, säger Patrik Johansson som i skrivande stund är på väg ner till Österrike med Alexander Kölls sponsorer från Landskrona.

På söndag körs Super-G i Kitzbühel.
– Då kommer vi att få se honom åka, säger Patrik Johansson.

Alexander Kölls vän, träningskompis och störste konkurrent om en plats i startlistorna, Felix Monsén, bröt i veckan fingret under en träning. Detta gör att Sveriges plats i mytomspunna och legendariska, Die Streif, störtloppscirkusens mest omtalade tävling, körs av en kille vars hemmaklubb är Landskrona Ski Club.

Störtloppet som är det mest krävande av alla i världscupen har flyttats från lördag till fredag på grund av vädret.
– Förutsättningarna i Kitzbühel i år är lite tuffare än vanligt på grund av väderförhållandena med mycket snö. Men Alex ser med tillförsikt framemot loppet, intygar Patrik Johansson.

Alexander Köll var väldigt nära att ta sina första världscupspoäng i Wengen senast och landade på 32:a plats i den alpina kombinationstävlingen.

SVT1 sänder från dagens störlopp med start klockan 11.20.
– Eurosport, eller ORF sänder säkert också. De visar säkert även Alex lopp. Svensk TV bryter oftast innan, avslutar Patrik Johansson.

 

Till arkivet