Annons

Nostalgiker arrangerar skivmässa

Gert Nilsson med några av sina singlar. Den 31 mars arrangerar han en skivmässa på Folkets hus. Foto: Privat.

Den 31 mars är det dags för en gammal hederlig skivmässa med mängder av vinylplattor och rent av del kassettband till salu på Folkets hus. Bakom arrangemanget står Landskronabon Gert Nilsson.
– Jag växte jag upp under 60-talet, alltså när popmusiken slog igenom. Den första vinylen blev en EP av The Beatles “She loves You”, sedan blev det skivor med en massa andra popgrupper, The Animals, The Kinks, The Who, The Rolling Stones etcetera, berättar han och det går inte att ta miste på det stora musikintresset.

Annons
 

Gert Nilsson har varit sin vinylsamling trogen.
– Många i likhet med mig tycker att vinylskivan är “det rätta”, vi har nog aldrig riktigt förlikat oss med CD:n.  Spotify är förvisso bekvämt men det är inte hellre riktigt “vår grej”. Ordet är väl egentligen nostalgi, säger han och hoppas kunna bjuda på den varan när han slår upp portarna till Folkets hus stora festsal den 31 mars.
Det är hög tid att Landskrona också presenterar en skivmässa. Det förekommer i de flesta städer runt om vårt avlånga land, och vi kan också, poängterar han som hoppas att en del danska utställare ska hitta över sundet och visa vad de har att erbjuda.
– Vi jobbar även på att få hit någon tysk utställare.

Att vinylskivan på senare år återupptäckts av en yngre generation uppskattas av Gert Nilsson.
– Modestilar återkommer. Prylar från 1970-talet är inne igen. Vinylskivans comeback känns rätt bra. Att det arvet, så att säga lever vidare. Ännu mer kul är att även kvinnor och tjejer har börjat gilla vinyl.

Frågan är då vad besökarna kan förvänta sig hitta bland skivbackarna.
– Rariteter kommer det absolut att finnas. På mässan kommer det också  att finnas enormt mycket kunskap och en stor mångfald bland våra utställare. Personligen tror jag det kan dyka upp några tidiga alster av numera avlidne Kim Larsen, och säkert en hel del tidiga saker från mina gamla favoriter. Numera har tidiga kassettband också fått en renässans, så även där skall det bli mycket intressant och se utbudet, säger Gert Nilsson som också vill bidra på annat sätt.

– Socialt arbete ligger mig också varmt om hjärtat. Därför är det glädjande att vi i samarbete med Malvan kan erbjuda kaffe och diverse tilltugg på mässan, avslutar Gert Nilsson och hoppas att så många som möjligt reserverar dagen för ett besök på skivmässan.

Tid: Söndag 31-3 klockan 11-15.
Plats: Folkets hus, stora salen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser