Annons

Följ med på en tur med elbussen

Filmaren Sven Pettersson tog en tur med elbussen i lördags.

I lördags bjöd Skånetrafiken Landskronaborna på resan i stadsbusstrafiken. Detta skedde i samband med att det var trafikstart på stadens nya elbussar. Filmaren Sven Pettersson åkte med och passade samtidigt på att intervjua projektledare Sammy Johannesson på Nobina.

Annons
 

Landskrona är som tidigare berättats först ut i Skåne och är även störst i Sverige i satsningen om en tyst, ren, helelektrifierad stadsbusstrafik som omfattar totalt 19 elbussar som drivs av el märkt Bra Miljöval.

Lördagen den 19 januari sattes de 14 nya elbussarna i trafik. Tillsammans med redan befintliga trådbussar har Landskronaborna nu 19 elbussar att resa med i stadstrafiken.

Här kan du följa med Sven Pettersson på en tur från Kungen ner till Rådhustorget:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser