Annons

Berlin prisad för skånskt värdskap

Trots allt slit som ligger bakom de två stjärnorna i Guide Michelin för Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås så hinner den Landskronabördige stjärnkocken med att ha en vakande hand över vad som sker på Erikstorp och rent av bjud på ett gästspel, då och då.

I fredags prisades Skånes främsta restauranger och matprofiler vid en stor galamiddag på Malmö Rådhus. Två av tre finalister i kategorin ”Årets Skånska Destination 2018” var som vi tidigare berättat från Landskrona. Nu ville det sig inte för Erikstorp och Spirit of Hven denna gång utan Vismarlövs Café & Bagarstuga tog hem trofén.
Stjärnkocken från stan Daniel Berlin kunde dock glädja sig med att krogens som bär hans namn i Skåne Tranås, Daniel Berlin Krog, vann titeln Årets Skånska Värdskap för sitt omfamnande bemötande.

Annons
 

I väntan på att årets säsong ska starta gästspelade i helgen  Daniel Berlin Krog på Erikstorp i Borstahusen. Samtidigt korades krogen till vinnare av Årets Skånska Värdskap 2018 av Skånska gastronomiprisets vid en gala i Malmö Rådhus.

Motiveringen löd:
”Matvänner från hela världen följer numera Michelinstjärnornas gastronomiska vintergata hela vägen till Skånes Tranås. Hos Daniel Berlin bjuds en gnistrande matresa och ett bemötande som tar om hand, skämmer bort och omfamnar med skånskt värdskap när det är som allra bäst.”

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser