Annons

Engagerade gymnasister redogjorde för sitt miljöarbete

Öresundsgymnasiets Grönflaggråd informerade om sitt arbete för utbildningsförvaltningens miljöombud.
Foto: Åsa Sörensen.

Vi noterar att Grön Flaggarbetet på Öresundsgymnasiet går starkt framåt.

Annons
 

Igår berättade fyra elever från Öresundsgymnasiets Grön Flaggråd om sitt arbete för utbildningsförvaltningens miljöombud.

Elevernas handlingsplan för Grön Flagg blev godkänd i början av november av Håll Sverige Rent. 
– Vi fokuserar att minska matsvinnet samtidigt som satsar på återvinning och minska skräpet samt en på hållbara material och klimatsmart konsumtion, berättar elevernas lärare Karin Warlin.

Under hösten har Grön Flaggrådet haft fem rådsmöten på skolan och en hel del planer har redan satts i verket. Miljötips och information om exempelvis plast publiceras på skolans intern-TV dessutom har rådet sett till att det numera finns återvinningsboxar för  PET-flaskor och aluminiumburkar i elevutrymmen .
– Vi har dessutom haft flera skype-möten. Bland annat med amerikanska elever på klimattoppmötet i Katowice, COP24 och med en skola på Sumatra, säger Karin Warlin.

Elevernas sprider även sitt Grön Flaggarbete på Instagram och Facebook.  Vid gårdagens miljöombudsmöte på stadshuset diskuterades också olika idéer och planer inför årets Earth Week som inträffar den 22-26 april.

Grön Flaggrådet på Öresundsgymnasiet startade upp sitt arbete i september i fjol. Redan nu har rådet fått mycket uträttat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser