Annons

Fartyg på grund strax utanför hamnen

För två månader sedan gick fartyget Snowlark på grund i inseglingsrännan till Landskrona hamn. I morse var det dags igen för en ny grundstötning denna gången av den 88 meter långa och 11 meter breda Rix Emerald.
Arkivfoto: André Tajti – AT-Foto.se

För två månader sedan gick ett holländskt fartyg på grund vid inseglingsrännan till Landskrona hamn. I morse var det dags igen. Rix Emerald, registrerad på Cypern har fått grundkänning strax utanför hamnen. Fartyget som närmast kom från danska Randers ska lasta för Enercon i Landskrona.

Kustbevakningen har varit ombord och några skador är inte rapporterade. Dykare kommer under dagen att gå ner för att undersöka skrovet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser