Annons

Starka ungdomar till stan

Hanna Brodin i topp när U14-lyftarna avslutade den Allsvenska serien.
Foto: Marie Brodin.

Landskrona Atletklubb lever och frodas. Nya medlemmar fortsätter att strömma till och i år kan tyngdlyftningsklubben se fram emot att arrangera USM på hemmaplan.

Annons
 

– Vi har haft en stor tillströmning av nya medlemmar under det senaste året och intresset för tyngdlyftning och för vår härliga klubb har ökat väldigt vilket är helt fantastiskt. Vi ser verkligen fram emot ett nytt år tillsammans med våra lyftare, säger klubbens ordförande Marie Brodin som även gläds åt den fina avslutningen på fjolåret som klubbens duktiga U14-lyftare presterade.

U14 serien, 2018, i tyngdlyftning avslutades i november/december med fjärde omgången och noterbart var att Landskrona under året fick ihop fyra lag.

Hanna Brodin från Landskrona Atletklubb vann ännu en gång flickornas individuella i Allsvenska serien och Zejna Turkovic lyfte till sig en andra plats.
– Grymt jobbat av tjejerna. Ett härligt avslut då det var sista året tjejerna tävlade i U14 serien, berömmer Marie Brodin som fick se sin klubb sluta på en hedrande tredjeplats i landet strax bakom Sörby BoIS och vinnarna Spårvägens TLK.

USM första helgen i maj
– Lyftarna är redan i full gång med sina träningar och Hanna Brodin började året med ett träningsläger i Halmstad tillsammans med andra tjejer födda -03 och -04. Detta är en satsning inför USM i maj som vi arrangerar i samarbete med förbundet. De ska bli kul,
säger Marie Brodin.

Den 2 februari är det dags för årets första tävling då damernas Elitlag och klubbens Allsvenska lag tävlar i Trelleborg.
– Samma vecka håller vi själv en tävling där våra yngsta medlemmar kommer att tävla på hemmaplan. Alla som vill träna olympisk tyngdlyftning är välkomna till oss, avslutar Marie Brodin.

Zejna Turkovic lyfte till sig en andra plats vid den sista omgången av Allsvenskan för U14.
Foto: Marie Brodin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser