Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Debatt: Angrepp på blåljuspersonal

Sven Svederberg sitter i kommunfullmäktige på Centerpartiets enda mandat. Idag drar den tidigare läkaren en lans för sin kollegor inom det offentliga, nämligen polisen.

Vi har under de senaste åren fått se hur polisen angrips av maskerade personer när polisen försöker återta kontrollen i områden där kriminella ligor styr. Ligor befinner sig i krig om narkotikamarknaden och människor mördas.

Enligt polisförbundet fanns inte ens stenkastning mot polisen 2008. Tio år senare har över 30 % av poliserna varit utsatta för stenkastning och 25% för beskjutning med fyrverkeripjäser. Brandkår och ambulans vågar inte köra in i vissa utsatta områden utan polisbeskydd. Konsekvensen av fördröjd hjälp är inte svår att inse.

Och nu sprängningar bl.a. i Landskrona där effekten är våldsam och oförutsedd skadegörelse och där det varit ren tur att ingen människa kommit till skada. Bra att Landskronas starke man Torkild Strandberg står upp för att skydda innevånarna. Ber polisen att ta sitt ansvar och ta fast de grovt kriminella.

Men jag tror på kriminologen och professorn Leif G.W. Persson som säger att av alla flyktingar som kommer hit är 1 av 100 st kriminella. Kriminella flyktingar/asylsökande drabbar alla andra 99% skötsamma flyktingar som bor i bostadsområden som kontrolleras av kriminella ligor (utanförskapsområden).

Polisen bär sitt ansvar men det största ansvaret bär ledande politiker från den tidigare alliansregeringen och nu från Socialdemokraterna/Miljöpartiet. Inga verksamma lagar har instiftats och problemen fortsätter att växa.

Till den regering som är på väg och till svenska rikspolitiker. Det är ni som bär huvudansvaret! Jag kan aldrig acceptera att det finns utanförskapsområden där kriminella ligor styr.

Förstår ni inte att den lagstiftning som finns idag inte förslår för att hantera grov kriminalitet? Som t.ex. angrepp mot blåljuspersonal. Gör lika dant med denna grupp som med de kriminella som bär vapen. Direkt häktning, rättegång och fängelse!

Sven Svederberg
Fullmäktigeledamot
Centerpartiet
Landskrona

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser