Annons

Succé för Plastjakten

Engagerade och driftiga elever i Svalöv och Landskrona har bidragit till att minska plasten både på hemmaplan och i de stora oceanerna.
Foto: The Ocean Cleanup.

Rekordmånga klasser jagade plast i vår närmiljö, det kan LSR konstatera sedan man nu summerat höstens platsjakt. 1100 elever plockade upp plast motsvarande 28 000 små PET-flaskor.

Annons
 

I år var 50 klasser engagerade i Plastjakten under oktober. Jämfört med 16 klasser 2017. Sammanlagt 12 skolor ställde upp i årets upplaga av Plastjakten i Landskrona och Svalöv. Totalt samlade eleverna in 770 kilo plast, vilket alltså motsvarar 28 000 små PET-flaskor.
– Ett stort tack till alla 1 100 elever. De har åstadkommit ett fantastiskt resultat. Tillsammans med de rektorer, lärare och annan skolpersonal som alla har bidragit till att göra årets upplaga av Plastjakten till en succé. Och därmed kan vi på LSR ge ett rejält bidrag till arbetet med att få bort plasten från våra hav, säger LSR:s VD Robert Svensson.

Via LSR bidrar varje klass som deltar i Plastjakten med 1 000 kronor till att rensa världshaven på plast. Totalt 50 000 kronor i år, alltså. Hela beloppet går till The Ocean Cleanup, theoceancleanup.com. En organisation som satsar på att få bort 50 procent av plasten i Stilla Havet inom 5 år. Och all plast i oceanerna till 2050.

Rutinerade skräpjägare
Noterbart i sammanhanget är att Heleneborgsskolan i Svalöv toppar i Plastjakten. Eleverna där samlade in hela 200 kilo plast. Och det är en enda klass som står för den bragden. Tack för det!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser