Annons

Landskronalördag i antågande

Stadens konstpublik får hålla sig till tåls ett par veckor till innan det bjuds nya utställningar.

Just nu är det tunnsått med nya utställningar i Landskrona. Abstinensen kan dock botas den 2 februari då det är dags för en riktig Landskronalördag.

Annons
 

På Landskrona Konsthall är det denna dag vernissage för tre olika projekt signerade Mårten Nilsson. ”Spaced light ground”, ”Thorns” och ”Botanical heter projekten och det sistnämnda  är ett helt nytt verk gjort för just denna utställning.

Efter ett besök i konsthallen kan man med fördel slinka in om ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan. Galleriet som under premiäråret bjöd in till inte mindre än sju utställningar fortsätter på den inslagna vägen och presenterar lokala förmågor. För grannlåten denna vernissagedag står Catarina Hansson (akryl) , Louise Östberg (akryl), Moustafa Alsalem (kol) och Emmie Helsmo (akvarell).

Är du ute i god tid så hinner du även med ett besök på Landskrona museum denna invigningslördag.
Museets olika arkiv är en verklig skatt med innehåll som spänner från det oförutsedda till det mer förväntande. Den 2 februari är premiärlördagen för nya Minnesbanken. Här har man dagen till ära plockat fram pärlor från våra olika arkiv och samlingar på temat Landskrona.
Klockan 15 kan man ta del av ett föredrag av Sven- Erik Thosteman på temat ”Att bygga en stad på nytt – 1800-talets Landskrona”

I skrivande stund filas det på ett pressmeddelande från Borstahusens Konstförening meddelar ordförande Lennart Cronsell. I detta ska vi få veta hur året i Pumphusets konsthall ska se ut.  Årets första utställning, 16/2-31/3, vet vi dock att den kommer att visa måleri av Halmstadkonstnären Thomas Muller.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser