Annons

Säsongspremiär för Filmstudion

Köerna ringlade långa till Biograf Maxim när Filmstudion släppte höstsäsongens medlemskort. Köerna lär inte bli mindre den 19 januari då man kan förköpa vårens medlemskort.

Den 28 januari är det säsongspremiär för Filmstudion i Landskrona. Sex filmer från när och fjärran kommer att visas under våren. Vill du försäkra dig om en plats i någon av salongerna så är ett förköp på medlemskort den 19 januari ett bra tips.

Annons
 

Förra terminen stod en flicka eller kvinna i centrum i de flesta filmerna. Så är dock inte fallet i vårens filmer.
– Den här terminen är pojkar och män lite mer på tapeten. Vi får följa en pojke som är rädd för sin våldsamma pappa, en hemvändande vuxen son, män som bråkar om en struntsak, en man som gärna vill vara pappa och i vår sista film, den spanska Vänner för livet, får vi ta del av långvarig, manlig vänskap, säger Eva Lindfors, ordförande i Landskrona Filmstudio.

Någon speciell favoritfilm i vårens program har hon inte just nu men filmen White Sun har Eva Lindfors stora förväntningar av.
– Den här terminen kan vi stoltsera med en film från Nepal, White Sun heter den. När såg du senast en nepalesisk film?, frågar hon sig retoriskt och berättar om filmen.
– Den handlar om sonen som för länge sedan lämnat sin hemby för staden men nu kommer hem till sin fars begravning. Allt måste ske enligt traditionen vilket innebär en hel del problem. Problem blir det också när han träffar sin familj. Gamla traditioner möter nya vanor. Dessutom får vi njuta av det storslagna landskapet. Kanske är detta min favoritfilm.

Av vårens sex filmer har medlemmarna valt tre.
– De valde Colette, Allt för min son och Shoplifters. Denna senare, som är japansk, är väldigt speciell och ställer en del frågor som man kanske inte tänkt på så mycket tidigare, till exempel vad är en familj? Vem är mamma? Kanske får den en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film, det får vi veta i slutet av februari, avslutar Eva Lindfors.

Förköp av filmstudiokort sker på Biograf Maxim melan klockan 10 och 12 lördagen den 19 januari.

Så här ser programmet ut:

28/1 Colette

11/2 Allt för min son

25/2 White Sun

11/3 Förolämpningen

25/3 Shoplifters

8/4 Vänner för livet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser