Annons

Landskrona – Skåne 2-1

Dion Liljegren och Ludvig Odeholm på Erikstorp har skapat en skånsk destination av rang.

30 blev utvalda. Nu återstår blott tre. Två av dessa är från Landskrona. Vi pratar om årets
 skånska mat- elller dryckesdestination som varit värd en särskild resa under det gångna året.

Annons
 

Erikstorp och Spirit of Hven tampas med Vismarlövs Café och Bagarstuga i Klågerup om vem som ska utses till Årets Skånska Destination.

Skånska Gastronomiprisets jury bestående av de välkända kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen utsåg trettio kandidater. Därefter har en gallring pågått och nu återstår alltså bara tre ställen.

Vinnaren av Årets Skånska Destination presenteras på Skånska Gastronomiprisets galamiddag på Malmö Rådhus den 18 januari. Frågan är om det blir en vinnare från Landskrona.

– Vi tycker det är riktigt roligt att nordvästra Skåne äntligen börjar uppmärksammas. Det har varit mycket fokus på Malmö och Österlen, säger Dion Liljegren, krögare på Erikstorp.

Nu var det i den regionen som den skånska matrevolutionen började men på senare år har det också börjat bubbla i Landskrona Direkts största spridningsområde.
  Det är extra kul att man nu också fått upp ögonen för oss här i Landskrona Både vi och våra kollegor ute på Ven känns som värdiga vinnare av utmärkelsen efter många år i skuggan av de större matregionerna, fortsätter han och får medhåll från kollegan Ludvig Odeholm.
– Och som alla är vi så klart glada över att uppmärksammas och detta kommer inspirera oss att jobba ännu hårdare framöver. Vi har alltid velat göra Erikstorp till ett ställa att vara stolta över. God mat på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Sakta men säkert tar vi oss ditåt, understryker Ludvig Odeholm.

Ute på Ven är man betydligt vanare vid att få motta diverse utmärkelser men inte desto mindre är man lika ödmjuka.
– Vi är oerhört tacksamma för att vara en av  finalisterna. Detta året har varit ett fantastiskt år med en sommar vi sent glömmer, säger Camilla Ericsson på Spirit of Hven Distillery.

– Vi har under hela 2018 erbjudit en unik upplevelse för sinne och kropp till våra gäster. Något att minnas länge och drömma sig tillbaka till Spirit of Hven. Vi ser med spänning fram emot 2019 med start på hotellet med en Alla hjärtansdags-weekend och release av vår sista Single Malt Whisky i serien Seven Stars No.7  Alkaid i mars månad, avslutar Camilla Ericsson.

Konkurrensen är stenhård och arrangörerna uppmanar alla skåningar att rösta på sin favorit.
Du gör det på http://www.malmoakvavit.se/.

I samband med lansering

Spirit of Hven är den största arbetsgivaren på ön och lockar många gäster. Inte minst den egenproducerade whiskyn har låtit talas om sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser