Guldmedaljör och mottagare av ledarkanna presenterade

Urban Hector, kassör i BK Landskrona, tilldelas Ledarkannan 2018 för sitt idfoga arbete i föreningen. Var och när utmärkelsen kommer att delas ut är dock inte spikat.
Urban Hector, kassör i BK Landora, tilldelas Ledarkannan 2018 för sitt idoga arbete i föreningen. Var och när utmärkelsen kommer att delas ut är dock inte spikat.

På måndagen presenterades vilka som kommer att erhålla Landskrona Idrottsföreningars Samorganisations (LISAs) guldmedalj och vem som ska erhålla Ledarkannan. Det är dock inte klart var och när utmärkelserna kommer att delas ut.

Bland de sju nominerade till Guldmedaljen utnämndes Felix Elofsson från Landskrona Ski Club.
– Det fanns många duktiga kandidater men det var svårt att förbise att Felix Elofsson som representerade Sverige i puckelpist vid OS i Pyeongchang förra vintern. Han är faktiskt den första skåningen på skidor i OS, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.
Felix Elofsson blev bäste svensk med sin 24:e plats i puckelpist i OS och han är rankad som nummer 12 i världen.

Urban Hector är kassör i BK Landora och han kommer att få en inteckning i Ledarkannan.
– Han har varit nominerad flera år och nu tyckte vi att tiden var mogen. Han har varit såväl ledare som styrelseledamot i föreningen i decennier, berättar Gunnar Nilsson.

Urban Hector är på riktigt gott humör när Landskrona Direkt talar med honom direkt efter avslöjande att han får Ledarkannan 2018.
– Jag är både glad och stolt. Det är ett fint kvitto på att man gjort rätt, säger Urban Hector.

Det han minns mest från sin tid i föreningen är det stålbad som BK Landora gick genom i början av 2000-talet.
– Då hade vi stora ekonomiska problem som grundade sig i försäljningen av Bingolotter. Vi levde över våra tillgångar och det var ett oerhört tufft arbete att få föreningen på fötter igen, minns Urban Hector.

Var och när utmärkelserna kommer att delas ut är inte klart.
– Tidigare år har vi delat ut utmärkelserna på galor. Men hur det blir i år vet vi inte idag. Målet är en gala men det är oerhört svårt att få sponsorer. Och skulle det inte bli någon idrottsgala så kommer utmärkelserna att delas ut vid någon annan typ av ceremoni, lovar Gunnar Nilsson.

Noterbart är att nomineringar till övriga priser samt vilka som får ungdomsstipendier presenteras i slutet av januari alternativt i början av februari.

Till arkivet