Annons

Säsongspremiär för onlineauktioner

Figuriner figurerar mycket i årets första onlineauktion på Skånes Auktionsverk.

Efter en hejdundrande avslutning på auktionssäsongen 2018, då en kinesisk perukstock med ett utropspris på 1 500 kronor såldes för hela 220 000 kronor, tar nu en ny säsong vid. Några sexsiffriga summor lär det dock inte komma upp i när årets första auktion hålls. Klart är dock att det finns en hel del spännande objekt, bland annat ovanlig keramik.

Annons
 

Att sätta utropspris på orientalika kan vara svårt. Ett lysande exempel på detta var 2018 års sista onlineauktion på Skånes Auktionsverk då en kinesisk perukstock fick ett utropspris på 1 500 kronor.
– Men jag fattade ganska snabbt att något var på gång. Plötsligt kom det en hel del mejl från kinesiska intressenter och dessa  villa ha massor av fakta samt bilder på perukstocken i olika vinklar, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
Han kunde dock inte drömma om att perukstocken skulle gå för hela 220 000 kronor.
– Nej, men jag tipsade ägaren som auktionerade ut perukstocken att han kunde räkna med rop uppåt 50 000 kronor om det ville sig väl, säger Joakim Karlsson och skrattar.
– När kineserna går igång så gör dom det ordentligt.

Några kinesiska perukstockar finns inte med på nästa veckas auktion.
– Nej, det blir en mjukstart på säsongen. Men det betyder inte att det inte finns mycket intressant att bjuda på, säger Joakim Karlsson och ger exempel.
– Bland godbitarna finner vi en liten vas av Axel Salto, ovanliga figuriner från Dahl Jensen, flertalet smycken designade av Ole Lynggaard med mera, informerar Joakim Karlsson.
– Det finns en hel det tidigt Bing & Gröndahl och Royal Copenhagen. Här kan de som samlar göra riktigt bra fynd.

Som vanligt finns det massor att bjuda på för alla plånböcker. Ett rop är dock smått unikt.
– Vi auktionerar ut en permobil. Det är inget vi gjort tidigare. Jag har testat den på vår parkering och det fungerar perfekt, avslutar Joakim Karlsson med ett leende.

Visning äger rum på måndag den 7 januari klockan 13 till 19. Onlineauktionen startar tisdagen den 8 januari klockan 18.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser