Annons

Pumphuset och Hamnkrogen till salu

Niclas Lundblad har drivit restaurangen på Pumphuset sedan 2011. Nu har han beslutat sig för att sälja verksamheten. Han lovar dock att han kommer att fortsätta att se till att Landskronaborna har roligt.

För tio år jobbade Niclas Lundblad som kock på Hamnkrogen i Borstahusen vilket drevs av bröderna Jörgen och Johny Einsbohr.  Och 2011 köpte Niclas och Jörgen ut Johny och tog över driften av restaurangen på Pumphuset. Sedan ett par år har dock Niclas Lundblad varit ensam krögare på Hamnkrogen samt Pumphuset. Men nu har han tagit beslutet att sälja.
– Jag har funderat på detta en tid och den 28 december tog jag beslutet. Först var tanken att bara sälja Hamnkrogen men efter att jag funderat så tänkte jag att jag ville satsa på något helt nytt, säger krögaren till Landskrona Direkt.

Annons
 

Han berättar också att han kommer att vara noga med vem som ska ta över driften.
– Jag vill sälja till någon som kommer att fortsätta att driva Pumphuset som det drivs idag samt utveckla verksamheten. Därför kan jag inte säga om det säljs i februari, mars eller april. Det finns dock flera intressenter så varken jag eller mäklaren är oroliga för att det inte kommer att säljas.

De som känner Niclas Lundblad vet att han inte kommer att lägga sig i någon hängmatta och lata sig.
– Nej, det kommer aldrig att ske. Jag har riktigt häftiga planer inför sommaren. Vilka det är vill jag dock inte avslöja innan allt är klart. Men det är ett sommarprojekt som kommer att vara Landskronaborna till gagn. Det kommer att bli fantastiskt, säger han.

Han är inte heller rädd för inkomsterna.
– Vill jag så kan jag söka jobb som kock på flera restaurangen i stan. Ofrivilligt arbetslös kommer jag alltså aldrig att vara. Det ska dock bli skönt att ägna sig åt familjen mer, säger Niclas Lundblad.

Krögaren är inte det minsta sentimental när han nu ska sälja sin verksamhet som han lagt ner själ och hjärta på.
– Nejdå. Jag känner att det är dags att gå vidare i livet nu. Sådan är jag. Det känns bra och naturligt att lämna över Pumphuset till någon annan kreativ själ, avslutar Niclas Lundblad.

Niclas Lundblad, här tillsammans med kollegan Caroline Karlsson, har beslutat sig för att sälja restaurangen på Pumphuset samt Borstahusens Hamnkrog.
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser