BK Landora till SM-slutspel för 14-åringar

Carl Nielsen håller i en taktikgenomgång strax innan matchstart.
De skånska juniormästarna BK Landora 1966. Nu tycks familjeklubben ha en ny generation toppspelare på gång.

2018 har varit ett händelserikt år för BK Landora. Seniorlaget lyckades kvala sig upp till division 5 för första gången på många år, man har dessutom gjort klart med en meriterad tränarduo i Jörgen Pettersson och Kristoffer Andreasson, spelande tränare, (lagkapten från Lödde). Lägg därtill att den nyligen avverkade Julcupen blev en formidabel succé med 110 lag från hela Skåne som tampades i den numera traditionsrika cupen. Kanske mest anmärkningsvärt ändå är att BK Landora för andra året lyckas kvalificera sig till inofficiella SM i Karlstad i augusti.

Det är klubbens P05:or som lyckats uppvisa en god fotboll och dessutom vunnit den högsta serien i Nordvästra Skåne både under våren och hösten, som gjort att man lyckats kvalificera sig.

Klubben lyckades 2013 kvalificera sig med sina P99;or har återigen blivit inbjudna och det är nästintill bara namnkunniga lag som bjudits in. Bland anmälda lagen kan man hitta IFK Norrköping, Kalmar FF, Brommapojkarna, Örebro SK men också två av de mer framgångsrika ”akademierna” i Stockholm IFK Lidingö och FC Djursholm.

– Anledningarna till att laget lyckats så bra är många. Laget består av en grupp med hårt hängivna spelare som tar varenda träning på stort allvar. Det är många killar som vill någonting med sin fotboll och då är det enkelt att planera noggranna och seriösa träningar. Det är ganska lätt när det blir fyra träningar i veckan att något pass blir av sämre kvalité, men så är det inte här. Det är hela tiden målmedvetna killar som vill framåt med sin fotboll, berättar lagets tränare 
Carl Nielsen.
– Extra roligt att laget hållit i hopa sedan de var väldigt små knattar också, de flesta har varit med sedan dess. Daniel Stålhammar och Johan Hallbeck har gjort ett bra jobb med laget. Kamratskapen är a och o hos oss , sedan 2017 har jag och Kim Nilsson hoppat in och tagit över fotbollsbiten, medan Daniel och Johan fortfarande är med i ledarstaben. Vi hjälps åt alla fyra vilket gör det extra roligt! Det skapar en Landora-känsla, poängterar Carl Nielsen.

– Resultaten i sig är såklart roliga, men det viktiga är att man vinner på rätt sätt. Det är lätt att nå resultat genom att skicka upp bollen på en lång kille på topp som dunkar in mål, men vi vill utveckla alla spelare i hela laget. Vi tränar hårt på att behålla bollen inom laget och spela oss ur samtliga situationer, för att man när man är äldre ska ha många verktyg i sin verktygslåda, fortsätter tränaren.

Det är inte första gången som P05:orna tampas med elitlag. I  våras åkte man till Göteborg Cup där bland annat GAIS och Angered MBIK (som producerar mängder av spelar till IFK Göteborg och Häcken) stod för motstånd, Där lyckades Landora i gruppspelet bli det enda laget som slog Angered som sedan vann hela turneringen med endast en förlust.
– Göteborg Cup besöker vi även i år för att förbereda oss mot lite tuffare lag. Dessutom siktar vi på spel i Skåneserien här hemma i år, vilken är den bästa serien för de blivande 14-åringarna. 

 

Carl Nielsen håller i en taktikgenomgång strax innan matchstart.
Vid sommarens idrottsgala i Landskrona gick priset för årets unga ledare till Gustav Hemström i BK Landora. Klubben har uppenbarligen vind i seglet just nu.

Till arkivet