Annons

Passion för kaffe i 60 år

Walter Ericsson, 96, provsmakar kafferostningen.

Walters Kaffe är det lilla, anrika företaget som rostar exklusiva kaffesorter enligt gamla traditioner. Och vars passion håller på att ta dem långt utanför Landskronas och Skånes gränser.
– Vi vill ge människor i hela landet riktigt gott kaffe,  säger David Vrabl, vd för Walters Kaffen som firar 60 års jubileum i år.

Annons
 

Få människor kan kalla sig kaffeälskare som bolagets grundare, Walter Ericsson. Redan som liten pojke började han sin karriär i kaffebranschen. Då som cyklande leverantör för det lokala rosteriet i Malmö, och följande decennier på samma rosteri som rostmästare. Walter Ericsson är idag 96 år och fortfarande verksam då han provsmakar kafferostningen.
– Det här är ett kaffe som passar den som vill servera något som toppar den vanliga kaffeupplevelsen, säger Walter Ericsson, smakar på koppen han har framför sig och bränner av ett brett leende.

Lång kaffetradition i Landskrona
Walters Kaffe har lång erfarenhet i hantering och rostning av kaffe för en marknad i hela Norden. Huvudkontoret ligger i Landskrona, en stad där kaffe har lång historia. Redan 1881 öppnade Carlos Zoéga en kaffehandel i Landskrona.
-Vårt mål är att fortsätta denna tradition, säger David Vrabl.
– Vi vidareutvecklar nu Walters Kaffe och rosteriet av kaffebönor med hög kvalitet som startade med Walter Ericssons näsa för kaffe. Landskronas geografiska läge är idealiskt med tanke på vår hemmamarknad och marknaden i Norden.

Växande intresse för kaffe
Intresset för kaffe har bokstavligt talat exploderat de senaste åren och kaffekonsumtionen stiger. Allt fler kaffedrickare blir allt mer kunniga och utvecklar egna personliga åsikter om just det kaffe de vill ha.
– Det tycker vi är jätteroligt, säger David Vrabl.
– Nu får vi verkligen visa vad vi kan, och utveckla speciella kaffesorter för konsumenterna som uppskattar en god kopp kaffe.

Resultatet är att det numera finns inte mindre än fyra olika egenrostade kaffesorter från Walters Kaffe som består av de finaste Arabicabönorna.
– Alla förtjänar en god kopp kaffe, avslutar David Vrabl och  Walter Ericsson nickar instämmande.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser