Kammarmusiken intar teatern

Minetti Quartett nominerades till ECHO:s (European Concert Hall Organization) ”Rising Stars” under säsongen 2008/09. Sedan dess har de spelat på bland annat Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Palau de la Música i Barcelona, Stockholms Konserthus och Palais des Beaux-Arts i Bryssel. Snart kan Landskrona Teater läggas till listan. Foto. Pressbild.
Minetti Quartett nominerades till ECHO:s (European Concert Hall Organization) ”Rising Stars” under säsongen 2008/09. Sedan dess har de spelat på bland annat Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Palau de la Música i Barcelona, Stockholms Konserthus och Palais des Beaux-Arts i Bryssel. Snart kan Landskrona Teater läggas till listan. Foto. Pressbild.

Landskrona Kammarmusikförening, som under 2019 firar 75-årsjubileum tar som vi tidigare berättat tillfället i akt att verkligen fira sitt jubileumsår fullt ut hela året genom att hålla samtliga sina konserter på teatern.

Först ut blir ett gästspel från Wien  av Minetti Quartett. Kvartetten består av Maria Ehmer (violin), Anna Knopp (violin), Milan Milojicic (viola) och  Leonhard Roczek (cello) och man ställer sig på teaterns scen söndagen den 3 februari och framför verk av bland andra Joseph Haydn, Dmitrij Sjostakovitj och Antonín Dvořák.

Två veckor senare är det dags att hylla Vivaldi.
Söndagen den 17 februari ger Scania Consort & Maria Keohane –Viva Vivaldi!
Maria Keohane (sopran), Fredrik From (violin), Hannah Tibell (violin), Judith-Maria Blomsterberg (cello) och Fredrik Bock (luta) framför arior, kantater och triosonater av den venetianske mästaren Antonio Vivaldi.

Med inslag av jazz
Den siste mars står Musica Vitae & Kristin Uglar–Linn Perssons Utan gräns på programmet.

Kristin Uglar (saxofon) och Linn Persson (saxofon) framför Bachs dubbelkonsert med nykomponerade ”bryggor” av Marie Samuelsson och jazzinspirerad musik för konstellationen av bl.a. saxofonisten Jonas Knutsson.

Söndagen den 12 maj är Musica Vitae tillbaka denna gång med  stråkkvartetten Meta4 – Stråkar de luxe bestående av Antti Tikkanen (violin), Minna Pensola (violin), Atte Kilpeläinen (viola) och Tomas Djupsjöbacka (cello) som framför verk av bland andra Alban Berg, Leoš Janáček och Gustav Mahler..

För medlemmar i Landskrona Kammarmusikförening är det fri entré till ordinarie konserter (totalt sju konserter) under 2019. Biljetter till enstaka konserter köps via Tickster, Landskrona Museum eller i teaterns biljettkassa.

Till arkivet