Annons

Vårens skrattfest, danser och föreställningar på teatern

1 2 3 Schtunk är tillbaka på teatern med en föreställning om Strindberg. Bland annat… Foto: Anders Cöster.

Landskrona Musik & Teater, som är en del av Riksteatern, utökar sitt utbud av föreställningar i takt med att föreningen växer allt mer. Framför allt kan föreningen nu satsa på lite mer påkostade föreställningar; bland annat premiären på Riksteaterturnén av den hyllade föreställningen ”Jag är en annan nu” med Ann Petrén och Frida Westerdahl den 19 januari.

Annons
 

Björn Runges livsbejakande och humoristiska mor- och dotterdrama med Ann Petrén och Frida Westerdahl i rollerna inleder alltså vårsäsongen på Landskrona teater. Fredagen 8 februari är det sedan dags för en lekfull och generös föreställning, fylld av dansglädje, som tar avstamp i folkmusikens och dansens förhållande till puls och rytm. Rhytmania heter föreställningen.

Torsdag 28 februari håller Landskrona Musik & Teater årsmöte i teatercaféet. Mötet följs av en inspirationskväll med Lasse Walldov. Denna kväll ägnas åt italiensk filmmusik inför Malmö Operas musikal “En alldeles särskild dag”, vilken i sin tur ges på teatern fredagen den 15 mars. Den nyskrivna musikal är baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna. En vacker och omtumlande berättelse om hur ett oväntat möte förändrar två människors liv.

Onsdagen den  20 mars är det dags för Väckarklocka, jubileumsversionen. Rösträttskämpen Elin Wägner kommer på besök i dagens Sverige för att fira 100-årsjubileet av den kvinnliga rösträtten. Det är en munter men samtidigt sorgesam föreställning om vilka frågor som engagerar oss i dag

Skrattfest
Årets roligaste julklappstips kommer nu! De tre clownerna i 1 2 3 Schtunk är tillbaka med en föreställning om Strindberg. Bland annat… “Ett urtaget hjärta” heter föreställningen och förbered dig på en två timmar lång skrattfest, fredagen den 26 april. Notera att biljetterna är släppta.

En vecka senare, fredag 3 maj avslutar Landskrona Musik & Teater vårsäsongen med dansföreställningen Because The day was sunny där Lidia Wos absurda och skruvade koreografi möter nobelpristagaren Wislawa Szymborskas surrealistiska men vardagliga poesi.

Biljetter till samtliga föreställningar köper du som vanligt via Tickster eller Landskrona Museum.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser